Промовирани три едукативни видеа

По повод Европскиот ден на заштита на личните податоци, Дирекцијата за заштита на личните податоци во соработка со ЕУ проектот „Поддршка за пристап до правото на заштита на лични податоци“ промовира три едукативни видеа наменети за граѓаните, контролорите и офицерите за заштита на лични податоци.

Со видеата опфатени се три актуелни теми:

Сите видеа се достапни на следниот линк.