Усвоен реформскиот пакет за заштита на личните податоци

Историско достигнување - Европскиот Парламент na 14.04.2016 година го усвои реформскиот пакет за заштита на личните податоци, претставен за прв пат во 2012 година! Измените имаат една главна цел: да ти се даде повеќе контрола над твоите лични податоци - прочитај тука како:http://europa.eu/!dR79yq ‪#‎eudatap